tracer274 Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 Wstawiam pierwszy odcinek zerowy. Reszta za jakiś czas. A i podgłośnijcie sobie trochę dźwięk bo mówię trochę cicho (kamerka słabo łapie dźwięk czy co) nie czepiać się to mój pierwszy film jaki robię Odcinek 0 Odcinek 1 Odcinek 2 Poprawiony Odcinek 3 Odcinek 4 Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kulek Napisano 14 Grudnia 2016 Share Napisano 14 Grudnia 2016 spoko i gratulacje odwagi Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iglacy Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 (edytowane) Jak wyobrażam sobie Ciebie z go pro przyklejonym do kasku na głowie, to od razu chce mi się śmiać Oczywiście jest to praktyczne i dobre rozwiązanie kręcenia takiego poradnika. Moja rada/prośba na chwilę obecną: Nie machaj tak gwałtownie głową na każdą stronę. Domyślam się, że to trochę ze stresu, ale na przyszłość staraj się nie robić tak chaotycznych ruchów głową, albo przynajmniej nie tak szybkich. Na co dzień nie mam problemu z błędnikiem, ale pod koniec Twojego filmu trochę kręciło mi się w głowie - i pewnie nie mnie jednemu. Czekam na kolejne części, zaraz także poleci subskrypcja Edytowane 15 Grudnia 2016 przez Iglacy Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 15 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2016 Jak wyobrażam sobie Ciebie z go pro przyklejonym do kasku na głowie, to od razu chce mi się śmiać Oczywiście jest to praktyczne i dobre rozwiązanie kręcenia takiego poradnika. Kakakakasku nie miałem tylko takie szelki czy jak to tam nazwać na głowę ale musiałem skręcić na szybko trzymanie do gopro bo nagrywałem bez obudowy zabezpieczającej by był dźwięk. Moja rada/prośba na chwilę obecną: Nie machaj tak gwałtownie głową na każdą stronę. Domyślam się, że to trochę ze stresu, ale na przyszłość staraj się nie robić tak chaotycznych ruchów głową, albo przynajmniej nie tak szybkich. Na co dzień nie mam problemu z błędnikiem, ale pod koniec Twojego filmu trochę kręciło mi się w głowie - i pewnie nie mnie jednemu. Czekam na kolejne części, zaraz także poleci subskrypcja Skorzystam, ale wiesz mnie po tylu godzinach w pracy nie chciało mnie się zostać jeszcze nawet 15minut by nagrać na spokojnie. Marzyłem tylko by pójść do domku. Odcinek i tak jest eksperymentalny bo nigdy tego nie robiłem, a musiałem zobaczyć co i jak. No i dodatkowo mam pewien problem jak coś mówię i robię jednocześnie łapie jakieś zwarcie na łączach i potrafię się zawiesić Nad tym zdecydowanie muszę popracować Przyzwyczajony jestem że w pracy się pracuje a nie urządza pogaduchy. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dieball Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Super pomysł z tym poradnikiem! Fajnie by bylo, jakbyś w którymś odcinku uwzględnił słówko o przerabianiu akwarium na terrarium Bo wiem, że jest to możliwe, a akwaria można często dostać za darmo, albo po cenie niższej niż samo szkło, więc pewnie byłaby to fajna opcja dla wielu osób, które chcą ciąć koszta, albo po prostu lubią majstrować (jak ja) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zupelnie_zielona Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Wyszło ok Teraz może być już tylko lepiej Masz mega miły głos, można by tak słuchać i słuchać... Czekam na kolejne ! Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czyzo3 Napisano 15 Grudnia 2016 Share Napisano 15 Grudnia 2016 Świetny pomysł, na pewno się przyda taka wiedza :-) Od strony technicznej, wszystko jest ok, nawet latanie kamery, przy gopro normalne, jedyna uwaga, to następnym razem podgłośnij swój głos w programie (bądź sprzęcie którym nagrywasz), bo jest za duża różnica między intro - muzyczką, a częścią merytoryczną. Musiałem podgłaśniać dźwięk, a później ściszać. Sam kiedyś kleiłem filmiki "komercyjnie", więc wiem, że to jest akurat ważna sprawa wpływająca na odbiór końcowy. :-) Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 21 Grudnia 2016 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2016 To jak wszystko teraz ok z odcinkiem bo nie wiem czy coś poprawić w następnym czy nie? Z dźwiękiem nie dam już nic rady zrobić chyba że dokupię mikrofon. Wykrzesałem wszystko co się dało. Tym razem nagrywałem na telefonie go pro ma jednak słaby mikrofon. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alexx3 Napisano 21 Grudnia 2016 Share Napisano 21 Grudnia 2016 Dla mnie głos mógłby być jeszcze głośniejszy, ale jest lepiej niż poprzednio A tak to wszystko świetnie Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 9 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 9 Stycznia 2017 Odcinek numer 2 dodany. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 29 Stycznia 2017 Autor Share Napisano 29 Stycznia 2017 Odcinek 3 jest. Został tylko finał Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meszugge Napisano 30 Stycznia 2017 Share Napisano 30 Stycznia 2017 Wreszcie miałem czas obejrzeć i jestem pod wrażeniem. Wszystko dobrze wyjaśnione i pokazane. W sumie znalazłem tylko jeden minus. Czemu nie nagrałeś tego tak z 2 lat temu jak kleiłem swoje terraria. Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tracer274 Napisano 26 Lutego 2017 Autor Share Napisano 26 Lutego 2017 Wreszcie miałem czas obejrzeć i jestem pod wrażeniem. Wszystko dobrze wyjaśnione i pokazane. W sumie znalazłem tylko jeden minus. Czemu nie nagrałeś tego tak z 2 lat temu jak kleiłem swoje terraria. Pytanie można też zadać od drugiej strony Czemu nie czekałeś, aż zrobię poradnik Odcinek 4 i zarazem finałowy już jest. Miałem go wrzucić wczoraj, ale podczas konwertowania gotowego projektu na film przy 99% mój laptop wpadł na genialny pomysł by wyświetlić niebieski ekran śmierci. Rano musiałem skleić film na nowo :/ Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi